Jaki grzyb rozwija się na ziemniaku, którego chcesz zjeść na obiad? Co łączy orzeszki ziemne z klątwą faraona? Dlaczego spleśniały chleb i pajęczyna mogą leczyć? I dlaczego bałagan w laboratorium Aleksandra Fleminga okazał się przełomowy w produkcji antybiotyków? Na te i inne pytania 05.10.2024 r. poszukiwali odpowiedzi uczestnicy warsztatów "Grzyby nie tylko w lesie" w ramach BioTech Lab dla niewtajemniczonych.
Prezentację kierunku poprowadzili: dr hab. inż. Anna Baturo-Cieśniewska, prof. PBS oraz dr inż. Aleksander Łukanowski
---------------------------------------
Prezentacje kierunku realizowane są w ramach projektu FERS.01.05-IP.08-0069/23-00 "NOWOCZESNA UCZELNIA = KOMPETENTNY ABSOLWENT – kształcenie dla branż kluczowych na Politechnice Bydgoskiej im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich".
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie