Święta wiszą w powietrzu!
Wszystkich bydgoszczan zapraszamy na III Akademicki Jarmark Bożonarodzeniowy, który odbędzie się 15-17 grudnia w uczelnianym kampusie.
Zacznijmy wspólnie przygotowania do tegorocznych Świąt!
Jarmarczne stragany wypełnione po brzegi regionalnymi smakołykami, ozdobami, rękodziełem, dźwięki wykonywanych na żywo kolęd czy blask świątecznych iluminacji to kwintesencja bożonarodzeniowej atmosfery.
Przygotowaliśmy dla Was mnóstwo atrakcji i smakołyków!
Naturalne kozie sery, oscypki, wędliny, ryby, powidła, domowe owocowe przetwory, miody, pierogi i wiele, wiele innych. Koncerty na żywo, pokaz świątecznej gry świateł – to wszystko przed nami!
Poznajcie naszych wystawców:
- Robert Puchała - oscypki
- Qlinaria - pierogi, dania na ciepło
- MWJ - wyroby z drewna i dekoracje świąteczne
- Zakład Mięsny Kwiecińscy - wędliny
- Pasieka Rodzinna Wnuk - miody
- Gospodarstwo Sadownicze E.M. Chabowscy - powidła i soki
- Rodzinna Pasieka Kuś - miody
- RHD Leśny Szept - wędliny i pasztety
- Specjały spod Strzechy Adam Siadak - przysmak chrzanowy, syrop sosnowy, ocet jabłkowy
- Porzeczkowa Kraina RHD Emilia Sroka - konfitury, syropy
- Gospodarstwo Rolne Andrzej Swędrowski - Jaroszewo - sery, nabiał
- KGW Czersk Świecki - Tradycyjne dania na ciepło i na wynos
- Renata i Jacek Osojca Gęsina Tradycyjna RHD - Produkty z gęsiny
- Maawioo - biżuteria
- Świece, woski, zioła Małgorzata Zmarzła
- Takie MOJE - rękodzieło, ozdoby
- Kaszubska KOZA - sery kozie
- Krówki Cioci Tekli - krówki
- Bunia - ciasta, grzańce, miody
- FHU Amelka - wędliny wyrabiane metodą tradycyjną
- Słodkie Marzenie - kołacze
- Balony od Tomasza Sojki
- Dobrze Podane - kiełbaski, karkówka, kaszanka
Będzie smacznie, kolorowo i magicznie. Program artystyczny dostępny TUTAJ.
A oprócz tego przygotowaliśmy dla Was:
❤ W sobotę w holu głównym spotkanie ze św. Mikołajem (tym najprawdziwszym z najprawdziwszych!)
❤ W piątek od 15:00 i w sobotę od 12:00 otwarte warsztaty z tworzenia kartek świątecznych z Wydziałem Sztuk Projektowych
❤ W sobotę od 16:00 otwarte warsztaty z dekorowania pierników z Wydziałem Rolnictwa i Biotechnologii
Godziny otwarcia:
15 grudnia (piątek): 15:00-20:00
15:00 - oficjalne otwarcie Jarmarku
16 grudnia (sobota): 12:00-20:00
17 grudnia (niedziela): 12:00-18:00