Smaki i aromaty nigdy nie były tak ekscytujące. Czekolada i niebieski ser, kawa i cytrusy. W takich połączeniach smakują najlepiej. O tym dlaczego tak się dzieje? Młodzież dowiedziała się na zajęciach "Festiwal smaków i aromatów" realizowanych w ramach zajęć „BiotechLab dla niewtajemniczonych”. Było pysznie i zaskakująco. Młodzież testowała swoją wrażliwość sensoryczną. Sprawdzaliśmy jak działają nasze kubki smakowe i receptory węchowe. Komu działały najlepiej?
Sobotnie (30.11.2024 r.) zajęcia prowadziły dr hab. inż. Elżbieta Wszelaczyńska, prof. PBŚ oraz dr inż. Katarzyna Gościnna.
---------------------------------------
Prezentacje kierunku realizowane są w ramach projektu FERS.01.05-IP.08-0069/23-00 "NOWOCZESNA UCZELNIA = KOMPETENTNY ABSOLWENT – kształcenie dla branż kluczowych na Politechnice Bydgoskiej im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich".
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie