PL

EN

Komosa ryżowa – superfood – konkurs kulinarny!
30 kwietnia 2021

Konkurs polega na opracowaniu własnego przepisu kulinarnego z udziałem komosy ryżowej. W dokumentacji wymagany jest:

  • przepis i opis przygotowania
  • zdjęcia potrawy
  • można załączyć krótki film z jej przygotowania (szczegóły w regulaminie konkursu).

Konkurs trwa do 18 czerwca 2021 roku. Jego rozstrzygnięcie odbędzie się podczas Krajowych Dni Pola 2021 w Minikowie (19-20 czerwca 2021).

Nadesłane prace oceniać będzie komisja konkursowa w składzie: mgr Paulina Błaszkiewicz (Gabinet Dietetyczny Paulina Błaszkiewicz), dr inż. Alicja Tymoszuk, dr inż. Natalia Miler, dr hab. inż. Krzysztof Gęsiński prof. Uczelni. Nadsyłanie zgłoszeń na e-mail: alicja.tymoszuk@utp.edu.pl.

Konkurs jest formalnie wpisany w program Krajowych Dni Pola, laureaci pierwszych trzech miejsc otrzymają dyplomy oraz nagrody książkowe. W konkursie biorą udział także studenci Technologii żywności , którzy już po raz drugi w ramach zajęć "Mało znane warzywa i rośliny sadownicze w żywieniu człowieka" tworzą swoje kulinarne propozycje z wykorzystaniem komosy.

Regulamin konkursu. 

Wszystkich zachęcamy do udziału! Ubiegłoroczne przepisy naszych studentów do przetestowania tutaj.

{gallery}aktualnosci/aktualnosci_2021/komosa{/gallery}