PL

EN

Bezpieczna żywność - nowe programy kształcenia na UTP

Nr umowy o dofinansowanie:
POWR.03.01.00-00-N027/16
Nazwa programu:
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój; Oś III Działanie 3.1 Kompetencje w szkolnictwie wyższym
Wartość projektu:
425 566.25
Okres realizacji:
2017-01-02 - 2021-06-30
Kierownik projektu:
dr hab. Anna Ligocka
Realizowany w:
Wydział Rolnictwa i Biotechnologii
Cel projektu:

Przedmiotem projektu jest polepszenie oferty Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy w obszarze kształcenia na rzecz bezpieczeństwa żywności poprzez modyfikację, we współpracy ze środowiskiem gospodarczym planu i programu studiów II stopnia, kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

Opis projektu:

Wsparty w ramach projektu kierunek realizowany będzie częściowo przez przedstawicieli otoczenia gospodarczego, którzy prowadzić będą ze studentami ćwiczenia i zajęcia o charakterze warsztatowym.

Celem projektu jest wzrost kompetencji (zawodowych, komunikacyjnych i analitycznych) studentów wspartego Wydziału UTP, który pozwoli im na lepsze dostosowanie do potrzeb i oczekiwań pracodawców.

Grupę docelową projektu stanowić będą studenci zmodyfikowanego kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka – studia II stopnia, którzy rozpoczną kształcenie w semestrze letnim roku akademickiego 2017/2018 (planowany nabór wynosi 30 osób).

Projekt zakłada realizację następujących zadań:

1) Dostosowanie do potrzeb pracodawców programu kształcenia na kierunku II stopnia Technologia żywności i żywienie człowieka na Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

2) Realizacja we współpracy z pracodawcami kształcenia na kierunku II stopnia Technologia żywności i żywienie człowieka Wydziale Rolnictwa i Biotechnologii.

Projekt posiada pozytywną opinię Zarządu Województwa Kujawsko-Pomorskiego w zakresie zgodności planowanych do realizacji programów kształcenia z Regionalną Strategią Innowacji.